Selamat pagi semua... Salam Maal Hijrah 1436H..
Alhamdulillah... tahun baru, azam baru, mood baru.. semoga tahun ini lebih baik dan membawa lebih pengertian dari tahun sebelumnya..
In sha Allah.. amin.. :-)
Kali ni, nak update #SweetProject #Part6 pulak. Baru-baru ni tetiba je rajin nak buat Kurma Coklat Badam yang ala-ala Yusoof Taiyoob tuu.. hehe..
Jom terjah resepi ni!
Bahan-bahan:
100 g coklat susu compound
50 g kurma-buang biji
50 g badam-dipanggang
Sugar hundred& thousand
Cawan kertas
Cara-caranya ialah:
1. Cairkan coklat compound secara double boil selama 10 minit atau sehingga betul-betul cair.
2. Ambil kurma, buang bijinya. Masukkan badam di tengah-tengahnya. Tangkupkan kembali kurma itu.
3. Celupkan kurma tadi ke dalam coklat yang dicairkan tadi. Angkat dan masukkan ke dalam cawan kertsa, taburkan sedikit sugar hundred and thousand di atasnya.
*sorry, gambar tak berkualiti.. hehe..
Selamat mencuba.
^v^
No comments:
Post a Comment